Kak Yan pun turut cuba membuatnya. Resepi asalnya boleh KLIK SINI atau KLIK SINI .
Oleh kerana Kak Yan ni jenis yang malas melapis, makanya kek selipar jepun ni menjadi 3 lapis sahaja..heheheh
KEK SELIPAR JEPUN
Bahan2:
- 10 biji telur (saya guna yg gred C)
- 500gm mentega (Buttercup)
- 2 gelas tepung hongkong
- 1 gelas horlick
- 1 gelas cofemate
- 1 tin kecil kaya
- 1/2 tin susu pekat
- 1 gelas gula halus
- 1 sudu makan ovalet
Cara2:
- (Bekas 1) Telur, gula dan ovalet dipukul hingga kembang.
- (Bekas 2) Mentega, susu dan kaya dipukul sampai putih.
- Satukan bekas 1 dan bekas 2. Masukkan horlick, coffemate dan tepung gandum. Sebatikan.
- Bahagi kepada 3 warna, hijau, merah, kuning.
- Kukus berlapis lapis hingga habis. (saya kukus 3 lapis saja - satu jam setiap lapisan)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan